Передумови розвитку сільськогосподарської галузі України - Халатур, Світлана Миколаївна; Khalatur, Svitlana (My University, 2017)
Відзначено тенденції розвитку сільськогосподарського виробництва, які свідчать про не реформованість аграрного сектору України, відсутність цілеспрямованих заходів державної політики, які б допомогли забезпечити стабільність власного продовольчого ринку, використання потенційних вигод від зростання присутності України на світових продовольчих ринках. Посткризове відновлення економіки країни вимагає розвитку аграрного виробництва на інтенсивній основі, що дозволить забезпечити продовольчу безпеку країни. Дії держави в сфері аграрного виробництва мають бути націлені на можливість реалізувати конкурентні переваги країни на світових ринках продовольства. Перспективи розвитку сільськогосподарської галузі України та вдосконалення сільськогосподарського виробництва є об’єктивною передумовою стабільного і динамічного соціально-економічного розвитку країни.
Prerequisites for the development of the agricultural sector of Ukraine
Keywords: аграрний сектор; agricultural sector; галузі сільського господарства; agriculture; економіка; economy; розвиток галузі; industry development