Changes in respiration rate and behaviour of lactating dairy cows as an adaption to heat stress - Hoffmann, G.; Гофман, Г.; Heinicke, J.; Хайніке, Дж.; Müschner-Siemens, T.; Мюшнер-Сіменс, Т.; Amon, T.; Амон, Т.; Pinto, S.; Пінто, С.; Mylostyvyi, Roman; Milostiviy, Roman; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Lactating dairy cows show significant changes in RR, RT as well as in AB as a reaction to changed climatic environmental conditions in order to use their thermoregulatory mechanisms to lose heat. Physiological and behavioural characteristics are suitable to evaluate the heat load in cattle, but animal-specific differences in response to heat load are obvious. У цьому дослідженні вивчено вплив кліматичних умов навколишнього середовища на частоту дихання та поведінку (активність, тривалість відпочинку та час жуйки) лактуючих корів. Зроблено висновок, що фізіологічні та поведінкові особливості підходять для оцінки теплового навантаження у великої рогатої худоби.
Зміни швидкості дихання та поведінки молочних корів як адаптація за теплового стресу
Милостивий Роман Васильович https://orcid.org/0000-0002-4450-8813
Keywords: behaviour; поведінка; heat stress; тепловий стрес; dairy cow; молочна корова; respiration; дихання