Ефективність використання техніки при вирощуванні ріпаку за Strip-till технологією - Осипов, Євген Володимирович; Osypov, Yevhen (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Проаналізовано стан виробництва ріпаку в Україні, наведено основні сфери використання та особливості вирощування насіння ріпаку. Розглянуто існуючі технології вирощування ріпаку, їх переваги та недоліки. Розроблено технологічну карту виробництва ріпаку за технологією Strip-till. Виконано оцінку ефективності запропонованої технології вирощування. Проаналізовано шкідливі та небезпечні фактори при проведенні робіт з пестицидами. Наведено техніко-економічну оцінку роботи. Proanalizovano stan vyrobnytstva ripaku v Ukraini, navedeno osnovni sfery vykorystannia ta osoblyvosti vyroshchuvannia nasinnia ripaku. Rozghlianuto isnuiuchi tekhnolohii vyroshchuvannia ripaku, yikh perevahy ta nedoliky. Rozrobleno tekhnolohichnu kartu vyrobnytstva ripaku za tekhnolohiieiu Strip-till. Vykonano otsinku efektyvnosti zaproponovanoi tekhnolohii vyroshchuvannia. Proanalizovano shkidlyvi ta nebezpechni faktory pry provedenni robit z pestytsydamy. Navedeno tekhniko-ekonomichnu otsinku roboty.
Efektyvnist vykorystannia tekhniky pry vyroshchuvanni ripaku za Strip-till tekhnolohiieiu
Keywords: ріпак; ripak; Strip-till технологія; Strip-till tekhnolohiia; технологія вирощування; tekhnolohiia vyroshchuvannia; енергоємність; enerhoiemnist; структура витрат; struktura vytrat; ефективність виробництва; efektyvnist vyrobnytstva