Удосконалення механізму управління фінансово-економічної безпеки підприємства - Гущина, Анастасія Дмитрівна; Hushchyna, Anastasiia Dmytrivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Обґрунтовано концептуальні засади побудови та функціонування гнучкого механізму управління економічною безпекою підприємств з урахуванням змін зовнішнього та внутрішнього середовища на засадах комплексного використання інструментів діагностики в контексті економічного захисту інтересів підприємства. Розроблена структурна модель оптимізації стану економічної безпеки на підприємстві, розроблено алгоритм впливу фінансово – економічного механізму на забезпечення сталого розвитку підприємства в умовах ринку, розроблено рекомендаційний механізм оптимізації впливу економічної безпеки на функціонування підприємства, розроблено механізм удосконалення системи економічної безпеки підприємства. Дані пропозиції дозволять підвищити якість роботи досліджуваного підприємства. Результати впроваджені в діяльність ТОВ «Александр-Агро 3» Запорізького району Запорізької області. Obgruntovano kontseptualni zasady pobudovy ta funktsionuvannia hnuchkoho mekhanizmu upravlinnia ekonomichnoiu bezpekoiu pidpryiemstv z urakhuvanniam zmin zovnishnoho ta vnutrishnoho seredovyshcha na zasadakh kompleksnoho vykorystannia instrumentiv diahnostyky v konteksti ekonomichnoho zakhystu interesiv pidpryiemstva. Rozroblena strukturna model optymizatsii stanu ekonomichnoi bezpeky na pidpryiemstvi, rozrobleno alhorytm vplyvu finansovo – ekonomichnoho mekhanizmu na zabezpechennia staloho rozvytku pidpryiemstva v umovakh rynku, rozrobleno rekomendatsiinyi mekhanizm optymizatsii vplyvu ekonomichnoi bezpeky na funktsionuvannia pidpryiemstva, rozrobleno mekhanizm udoskonalennia systemy ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva. Dani propozytsii dozvoliat pidvyshchyty yakist roboty doslidzhuvanoho pidpryiemstva. Rezultaty vprovadzheni v diialnist TOV «Aleksandr-Ahro 3» Zaporizkoho raionu Zaporizkoi oblasti.
Udoskonalennia mekhanizmu upravlinnia finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva
Keywords: система економічної безпеки; system of economic security; управління; management; механізм управління; mechanism management; стратегія; strategy