Управління інформаційно-комунікаційним потенціалом торгівельного підприємства - Вовк, Олексій Сергійович; Vovk, Oleksii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об'єктом дослідження є інформаційно-комунікаційна діяльність підприємства у ринковому середовищі. Предметом дослідження є теоретико-методичні положення та практичні рекомендації щодо управління інформаційно-комунікаційним потенціалом. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження процесу управління розвитком інформаційно-комунікаційного потенціалу торгівельного підприємства. Методи дослідження. Методологічною основою дослідження є діалектичний метод пізнання та системний підхід до вивчення економічних явищ. Для реалізації завдань були використані методи системного аналізу та синтезу, статистичні методи дослідження, графічні та аналітичні методи. Для обґрунтування рішень щодо реалізації стратегій управління інформаційно-комунікаційним потенціалом ТОВ «ТД «ДНІПРОТЕХСЕРВІС»» з урахуванням ланцюга поставок розроблено сценарний підхід. Його відмінність від існуючих полягає в деталізації механізму альтернативного вибору узгоджених стратегій розвитку бізнес-потенціалів, можливості реалізації будь-якого сценарію на основі багатоваріантних рішень. Obiektom doslidzhennia ye informatsiino-komunikatsiina diialnist pidpryiemstva u rynkovomu seredovyshchi. Predmetom doslidzhennia ye teoretyko-metodychni polozhennia ta praktychni rekomendatsii shchodo upravlinnia informatsiino-komunikatsiinym potentsialom. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye doslidzhennia protsesu upravlinnia rozvytkom informatsiino-komunikatsiinoho potentsialu torhivelnoho pidpryiemstva. Metody doslidzhennia. Metodolohichnoiu osnovoiu doslidzhennia ye dialektychnyi metod piznannia ta systemnyi pidkhid do vyvchennia ekonomichnykh yavyshch. Dlia realizatsii zavdan buly vykorystani metody systemnoho analizu ta syntezu, statystychni metody doslidzhennia, hrafichni ta analitychni metody. Dlia obgruntuvannia rishen shchodo realizatsii stratehii upravlinnia informatsiino-komunikatsiinym potentsialom TOV «TD «DNIPROTEKhSERVIS»» z urakhuvanniam lantsiuha postavok rozrobleno stsenarnyi pidkhid. Yoho vidminnist vid isnuiuchykh poliahaie v detalizatsii mekhanizmu alternatyvnoho vyboru uzghodzhenykh stratehii rozvytku biznes-potentsialiv, mozhlyvosti realizatsii bud-yakoho stsenariiu na osnovi bahatovariantnykh rishen.
Upravlinnia informatsiino-komunikatsiinym potentsialom torhivelnoho pidpryiemstva
Keywords: інформаційно-комунікаційний потенціал; information and communication potential; управління; management; інформаційні ресурси; information resources; інформаційна економіка; information economy; стратегія; strategy; ефективність; efficiency; ланцюг постачань; supply chain; оптимізація комунікацій; optimization of communications