Функціональні властивості вимені, продуктивність і відтворювальна здатність корів різних типів стресостійкості - Cанжара, Роман Андрійович; Sanzhara, R. A.; Sanzhara, R.; Sanzhara, Roman; Sanjara, R. A.; Sangara, R. A. (Херсонський ДАУ, 2009)
Інтенсифікація молочного скотарства зумовлює нові вимоги до порід, зокрема до всебічної оцінки їх якостей включаючи й адаптивні. Селекція та відбір за ознакою високої генетично детермінованої стійкості до стресу – один із необхідних методів вдосконалення порід та ліній. Intensyfikatsiia molochnoho skotarstva zumovliuie novi vymohy do porid, zokrema do vsebichnoi otsinky yikh yakostei vkliuchaiuchy y adaptyvni. Selektsiia ta vidbir za oznakoiu vysokoi henetychno determinovanoi stiikosti do stresu – odyn iz neobkhidnykh metodiv vdoskonalennia porid ta linii.
Funktsionalni vlastyvosti vymeni, produktyvnist i vidtvoriuvalna zdatnist koriv riznykh typiv stresostiikosti
Cанжара Роман Андрійович https://orcid.org/0000-0002-7660-2476
Keywords: стресостійкість; stresostiikist; молочне скотарство; molochne skotarstvo; селекційна робота; selektsiina robota