Управління диверсифікацією в сфері агробізнесу - Сиченко, Михайло Вікторович; Sychenko, Mykhailo (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Метою випускної кваліфікаційної роботи є опрацювання теоретичних основ і виявлення особливостей системи управління диверсифікації виробництва на підприємстві. Об’єкт дослідження – механізм системи управління диверсифікацієй виробництва на підприємстві. Предмет дослідження – теоретичні і практичні аспекти застосування в системі управління диверсифікації виробництва на підприємстві. Методи дослідження: монографічний та абстрактно-логічний – для узагальнення природи, форм і видів диверсифікації, специфіки застосування в аграрній сфері, впливу на підвищення ефективності виробництва та зайнятість населення; системно-структурний – для оцінювання диверсифікації в аграрному виробництві; порівняльний і балансовий – аналізу специфіки сільськогосподарської і несільськогосподарської діяльності підприємств. Metoiu vypusknoi kvalifikatsiinoi roboty ye opratsiuvannia teoretychnykh osnov i vyiavlennia osoblyvostei systemy upravlinnia dyversyfikatsii vyrobnytstva na pidpryiemstvi. Obiekt doslidzhennia – mekhanizm systemy upravlinnia dyversyfikatsiiei vyrobnytstva na pidpryiemstvi. Predmet doslidzhennia – teoretychni i praktychni aspekty zastosuvannia v systemi upravlinnia dyversyfikatsii vyrobnytstva na pidpryiemstvi. Metody doslidzhennia: monohrafichnyi ta abstraktno-lohichnyi – dlia uzahalnennia pryrody, form i vydiv dyversyfikatsii, spetsyfiky zastosuvannia v ahrarnii sferi, vplyvu na pidvyshchennia efektyvnosti vyrobnytstva ta zainiatist naselennia; systemno-strukturnyi – dlia otsiniuvannia dyversyfikatsii v ahrarnomu vyrobnytstvi; porivnialnyi i balansovyi – analizu spetsyfiky silskohospodarskoi i nesilskohospodarskoi diialnosti pidpryiemstv.
Upravlinnia dyversyfikatsiieiu v sferi ahrobiznesu
Keywords: агробізнес; ahrobiznes; управління диверсифікацією; upravlinnia dyversyfikatsiieiu; обґрунтована доцільність; obgruntovana dotsilnist; визначена ефективність; визначена ефективність