Удосконалення обліку і контролю наявності та руху основних засобів на сільськогосподарському підприємстві - Шаповалов, Єгор Васильович; Shapovalov, Yehor (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єкт дослідження процес наявності та руху основних засобів на сільськогосподарському підприємстві. Предмет дослідження теоретико-методичні, організаційні та практичні аспекти обліку і контролю наявності та руху основних засобів на сільськогосподарському підприємстві. Метою роботи є узагальнення теоретичних положень, а також розробка практичних заходів та рекомендацій щодо удосконалення обліку і контролю наявності та руху основних засобів на сільськогосподарському підприємстві. Методи дослідження методи синтeзу, aнaлізу, індукції, дeдукції, мeтoд пoрівняння стaтистичних даних, грaфічний, рoзрaхункoвo-кoнструктивний. Obiekt doslidzhennia protses naiavnosti ta rukhu osnovnykh zasobiv na silskohospodarskomu pidpryiemstvi. Predmet doslidzhennia teoretyko-metodychni, orhanizatsiini ta praktychni aspekty obliku i kontroliu naiavnosti ta rukhu osnovnykh zasobiv na silskohospodarskomu pidpryiemstvi. Metoiu roboty ye uzahalnennia teoretychnykh polozhen, a takozh rozrobka praktychnykh zakhodiv ta rekomendatsii shchodo udoskonalennia obliku i kontroliu naiavnosti ta rukhu osnovnykh zasobiv na silskohospodarskomu pidpryiemstvi. Metody doslidzhennia metody syntezu, analizu, induktsii, deduktsii, metod porivniannia statystychnykh danykh, hrafichnyi, rozrakhunkovo-konstruktyvnyi.
Udoskonalennia obliku i kontroliu naiavnosti ta rukhu osnovnykh zasobiv na silskohospodarskomu pidpryiemstvi
Keywords: основні засоби; fixed assets; необоротні активи; non-current assets; первісна вартість; initial value; облік; accounting; контроль; control; сільськогосподарське підприємство; agricultural enterprise