Вплив регуляторів росту на урожайність ячменю озимого в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпро-2009» Запорізького району Запорізької області - Пилипенко, Валерій Артемович; Pylypenko, Valerii Artemovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Ячмінь озимий належить до ключових зернофуражних культур України, зберігаючи стабільну роль у забезпеченні потреб тваринництва та виробництва комбікормів. Його популярність обумовлена високою поживністю зерна: у 1 кілограмі міститься 0,95–1,05 кормової одиниці та 10–12 % перетравного протеїну. Завдяки такому складу ячмінь озимий є важливою складовою раціонів для великої рогатої худоби, свиней і птиці. Yachmin ozymyi nalezhyt do kliuchovykh zernofurazhnykh kultur Ukrainy, zberihaiuchy stabilnu rol u zabezpechenni potreb tvarynnytstva ta vyrobnytstva kombikormiv. Yoho populiarnist obumovlena vysokoiu pozhyvnistiu zerna: u 1 kilohrami mistytsia 0,95–1,05 kormovoi odynytsi ta 10–12 % peretravnoho proteinu. Zavdiaky takomu skladu yachmin ozymyi ye vazhlyvoiu skladovoiu ratsioniv dlia velykoi rohatoi khudoby, svynei i ptytsi.
Vplyv rehuliatoriv rostu na urozhainist yachmeniu ozymoho v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Dnipro-2009» Zaporizkoho raionu Zaporizkoi oblasti
Keywords: ячмінь озимий; yachmin ozymyi; Достойний; Dostoinyi; LG Morphus; регулятори росту; rehuliatory rostu; зерно; zerno