Особливості росту і розвитку овець різних м'ясних генотипів - Похил, Володимир Іванович; Pokhil, Volodymyr; Pokhil, V.; Pokhil, V. I.; Pokhyl, V.; Pokhyl, V. I.; Pohyl, V.; Pohyl, V. I.; Pohil, V.; Pohil, V. I.; Pokhyl, Volodymyr Ivanovych; Pokhil, Vladimir; et al. (ПП «Видавниче представництво «Паралель», 2013)
Проведені дослідження підтверджують, що скоростиглість помісних ягнят залежить від генотипу батьків. Нашими спостереженнями встановлено, що поліпшуючою породою виступають барани-плідники інтенсивних м’ясних порід, які відрізняються плодючістю, молочністю і підвищеною енергією росту. Останній показник у поєднанні з доброю кормовою базою дає змогу одержувати більш скоростиглий молодняк з добрими м’ясними якостями. Provedeni doslidzhennia pidtverdzhuiut, shcho skorostyhlist pomisnykh yahniat zalezhyt vid henotypu batkiv. Nashymy sposterezhenniamy vstanovleno, shcho polipshuiuchoiu porodoiu vystupaiut barany-plidnyky intensyvnykh miasnykh porid, yaki vidrizniaiutsia plodiuchistiu, molochnistiu i pidvyshchenoiu enerhiieiu rostu. Ostannii pokaznyk u poiednanni z dobroiu kormovoiu bazoiu daie zmohu oderzhuvaty bilsh skorostyhlyi molodniak z dobrymy miasnymy yakostiamy.
Osoblyvosti rostu i rozvytku ovets riznykh miasnykh henotypiv
Похил Володимир Іванович https://orcid.org/0000-0002-2994-879X Лесновська Олена Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-9027-6734
Keywords: вівчарство; vivcharstvo; м'ясні генотипи овець; miasni henotypy ovets; ріст і розвиток овець; rist i rozvytok ovets; схрещування у вівчарстві; skhreshchuvannia u vivcharstvi