Обґрунтування технології виробництва тонізуючих молочних напоїв - Єременко, Руслана Андріївна; Yeremenko, Ruslana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Обґрунтування технології виробництва тонізуючих молочних напоїв є актуальним у зв’язку зі зростанням попиту споживачів на продукти, що поєднують високу харчову цінність та тонізуючі властивості. Сучасний ринок потребує інноваційних молочних продуктів, збагачених натуральними стимулюючими компонентами, які сприяють підвищенню енергетичного балансу, працездатності та загального тонусу організму. Розробка таких напоїв дозволяє розширити асортимент функціональних продуктів, підвищити конкурентоспроможність виробництва та задовольнити потреби споживачів у здоровому та якісному харчуванні. Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva tonizuiuchykh molochnykh napoiv ye aktualnym u zviazku zi zrostanniam popytu spozhyvachiv na produkty, shcho poiednuiut vysoku kharchovu tsinnist ta tonizuiuchi vlastyvosti. Suchasnyi rynok potrebuie innovatsiinykh molochnykh produktiv, zbahachenykh naturalnymy stymuliuiuchymy komponentamy, yaki spryiaiut pidvyshchenniu enerhetychnoho balansu, pratsezdatnosti ta zahalnoho tonusu orhanizmu. Rozrobka takykh napoiv dozvoliaie rozshyryty asortyment funktsionalnykh produktiv, pidvyshchyty konkurentospromozhnist vyrobnytstva ta zadovolnyty potreby spozhyvachiv u zdorovomu ta yakisnomu kharchuvanni.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva tonizuiuchykh molochnykh napoiv
Keywords: тонізуючі напої; tonizuiuchi napoi; молочні напої; molochni napoi; молочна сировина; molochna syrovyna; асортимент напоїв; asortyment napoiv; функціональні продукти; funktsionalni produkty; ягідний морс; yahidnyi mors