Вплив трудової міграції населення України на розвиток ринку праці - Бербенець, Олена Вікторівна; Berbenets, О. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`, 2014)
У статті проаналізовано сучасний стан та масштаби трудової міграції населення України, розглянуто основні тенденцій внутрішньої та зовнішньої міграції, а також, що саме сприяє трудовій міграції, з’ясовано як економічна ситуація в країні впливає на міграційні процеси, наведено статистичні дані, щодо природного руху населення та демографічних показників, спробувано спрогнозувати вплив нестабільної політичної ситуації в країні на міграційні настрої населення. The article analyzes the current status and scale of labor migration Ukraine, the basic trends of internal and external migration, and that it contributes to labor migration, revealed how the economic situation affects the migration, given the statistics on vital and demographics, with trials to predict the impact of the unstable political situation in the country on immigration sentiments of the population.
The influence of labor migration of Ukrainian population on the development of labor market
Keywords: трудова міграція; labor migration; трудові ресурси; labor resources; ринок праці; labor market; природний рух населення; natural movement of population; міграційна політика; migration policy