Удосконалення стану фінансових ресурсів підприємства та підвищення ефективності їх використання - Мозговий, Максим Олександрович; Mozghovyi, Maksym (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Предметом дослідження виступає сукупність теоретичних, методологічних і практичних підґрунть удосконалення стану ресурсів фінансових та пошук шляхів покращення дієвості їх використання. Економіко-математичне моделювання дієвості оцінювання застосування ресурсів фінансових ТОВ «ПАЛЬМІРА» стверджує те, що примноження покриття коефіцієнта на 0,95 пунктів є можливим в результаті збільшення незалежності фінансової коефіцієнта на 1 пункт. Зменшення коефіцієнта покриття на 0,2 можливе за рахунок зростання капіталу оборотності коефіцієнта на 1. Збільшення капіталу власного коефіцієнту рентабельності на 1,49 можливе в результаті зростання рентабельності продажу і зниження на 0,15 пунктів в результаті збільшення покриття коефіцієнта на 1; Predmetom doslidzhennia vystupaie sukupnist teoretychnykh, metodolohichnykh i praktychnykh pidgrunt udoskonalennia stanu resursiv finansovykh ta poshuk shliakhiv pokrashchennia diievosti yikh vykorystannia. Ekonomiko-matematychne modeliuvannia diievosti otsiniuvannia zastosuvannia resursiv finansovykh TOV «PALMIRA» stverdzhuie te, shcho prymnozhennia pokryttia koefitsiienta na 0,95 punktiv ye mozhlyvym v rezultati zbilshennia nezalezhnosti finansovoi koefitsiienta na 1 punkt. Zmenshennia koefitsiienta pokryttia na 0,2 mozhlyve za rakhunok zrostannia kapitalu oborotnosti koefitsiienta na 1. Zbilshennia kapitalu vlasnoho koefitsiientu rentabelnosti na 1,49 mozhlyve v rezultati zrostannia rentabelnosti prodazhu i znyzhennia na 0,15 punktiv v rezultati zbilshennia pokryttia koefitsiienta na 1;
Udoskonalennia stanu finansovykh resursiv pidpryiemstva ta pidvyshchennia efektyvnosti yikh vykorystannia
Keywords: фінансові ресурси; financial resources; підприємство; enterprise; ефективність; efficiency; управління; management; потенціал; potential; оптимізація; optimization; фінансування; financing