Рекомендації по рекультивації техногенних ландшафтів. - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, A. S.; Kobets, A.; Kobets, Anatoly Stepanovich; Kobets, Anatoly S.; Сobets’, Anatoliy S.; Kobec, A. S.; Узбек, Іван Харлампієвич; Uzbek, Ivan; Волох, Петро Володимирович; Volokh, Petro; Вілкул, Oлександр Юрійович; et al. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2011)
Розглянуто сучасні уявлення про сталий розвиток складних техное-косистем. Викладено теоретичні та практичні основи процесу формування стійких агроекосистем на різних варіантах антропогенно сконструйованих едафотопів. The modern ideas about the sustain-able development of complex tech-no-ecosystems are considered. Theo-retical and practical bases of the pro-cess of formation of stable agroeco-systems on various versions of an-thropogenically designed edaphotops are described.
Recommendations for the restoration of man-made landscapes.
Keywords: екотехносистеми; еcotechnical systems; сталий розвиток; sustainable development; рекультивація земель; land reclamation; техногенно порушені землі; technogenically disturbed lands; антропогенні техноекосистеми; anthropogenic techno-ecosystems; моделі відновлення порушених земель; models of restoration of disturbed lands