Evaluation of intestinal barrier function in broiler chickens using polymerase chain reaction method - Shatalov, S. A.; Шаталов, С. А.; Baselga, R.; Баселга, Р.; Benito, A.; Беніто, А.; Arnal, J. L.; Арнал, Дж. Л.; Nedzvetsky, Victor S.; Nedzvetsky, V. S.; Nedzvetsky, Viktor; Nedzvetsky, Victor; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2024)
The obtained results demonstrated the importance of using molecular biological methods, particularly RT-PCR, for assessing the intestinal barrier function in broiler chickens. The study results indicate a significant impact of fatty acid preparations on the expression of markers such as occludin and E-cadherin. Considering that intercellular adhesion proteins play a key role in maintaining the integrity and functionality of the intestinal barrier, the obtained data suggest the prospect of using the developed strategy for assessing intestinal health and, accordingly, productive animals. Thus, the results confirm the potential benefits of including fatty acids in the diet of broiler chickens to enhance their immunity and productivity. This comprehensive approach to evaluating intestinal barrier function and using modern molecular biology methods allows obtaining data on chick health and feeding correction. Отримані результати продемонстрували важливість використання молекулярно-біологічних методів, зокрема ОТ-ПЛР, для оцінки бар’єрної функції кишківника у курчат-бройлерів. Результати дослідження свідчать про значний вплив препаратів жирних кислот на експресію таких маркерів, як оклюдин та Е-кадгерин. З огляду на те, що білки міжклітинної адгезії відіграють ключову роль у підтримці цілісності та функціональності кишкового бар’єру, отримані дані свідчать про перспективність використання розробленої стратегії для оцінки здоров’я кишківника та, відповідно, продуктивності тварин. Таким чином, результати підтверджують потенційні переваги включення жирних кислот у раціон курчат-бройлерів для підвищення їх імунітету та продуктивності. Такий комплексний підхід до оцінки бар’єрної функції кишківника та використання сучасних методів молекулярної біології дозволяє отримувати дані про стан здоров’я курчат та коригувати годівлю.
Оцінка бар’єрної функції кишечника курчат-бройлерів методом полімеразної ланцюгової реакції
Недзвецький Віктор Станіславович https://orcid.org/0000-0001-8975-6952
Keywords: E-cadherin; Е-кадгерин; RT-PCR; ЗТ-ПЛР; intestinal barrier function; кишкова бар'єрна функція; broilers; бройлери; fattys acids; жирні кислоти; occludin; оклюдин