Формування продуктивності сортів сої в умовах селянського фермерського господарства «Орбіта» Самарівського району Дніпропетровської області - Герасимчук, Святослав Євгенович; Herasymchuk, Sviatoslav Yevhenovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт досліджень – сорти сої та їх агробіологічні процеси росту, розвитку та формування продуктивності в умовах недостатнього зволоження. Предмет досліджень – порівняльна характеристика господарсько-цінних ознак, урожайності та економічної ефективності вирощування ранньостиглих сортів сої канадської селекції (Ері, Ньюпорт, Нунавік, Камарі) у порівнянні з стандартом (Астор). Obiekt doslidzhen – sorty soi ta yikh ahrobiolohichni protsesy rostu, rozvytku ta formuvannia produktyvnosti v umovakh nedostatnoho zvolozhennia. Predmet doslidzhen – porivnialna kharakterystyka hospodarsko-tsinnykh oznak, urozhainosti ta ekonomichnoi efektyvnosti vyroshchuvannia rannostyhlykh sortiv soi kanadskoi selektsii (Eri, Niuport, Nunavik, Kamari) u porivnianni z standartom (Astor).
Formuvannia produktyvnosti sortiv soi v umovakh selianskoho fermerskoho hospodarstva «Orbita» Samarivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: соя; soia; сорт; sort; врожай; vrozhai; північний степ; pivnichnyi step; насіння; nasinnia