Обґрунтування технології післязбирального дозрівання та зберігання насіння соняшника із застосуванням біопрепаратів - Бец, Євгеній Сергійович; Bets, Yevhenii (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є вдосконалення технології післязбирального дозрівання та зберігання насіння соняшнику із застосуванням біопрепаратів, що дозволяє підвищити їхню технологічну цінність. Об’єкт дослідження – свіжозібране насіння, що не досягло повної фізіологічної зрілості, але з високим біохімічним потенціалом. Предмет дослідження – взаємозв’язок показників якості свіжозібраного насіння соняшниками з показниками обробленого насіння соняшника біопрепаратами.Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye vdoskonalennia tekhnolohii pisliazbyralnoho dozrivannia ta zberihannia nasinnia soniashnyku iz zastosuvanniam biopreparativ, shcho dozvoliaie pidvyshchyty yikhniu tekhnolohichnu tsinnist. Obiekt doslidzhennia – svizhozibrane nasinnia, shcho ne dosiahlo povnoi fiziolohichnoi zrilosti, ale z vysokym biokhimichnym potentsialom. Predmet doslidzhennia – vzaiemozviazok pokaznykiv yakosti svizhozibranoho nasinnia soniashnykamy z pokaznykamy obroblenoho nasinnia soniashnyka biopreparatamy.
Obgruntuvannia tekhnolohii pisliazbyralnoho dozrivannia ta zberihannia nasinnia soniashnyka iz zastosuvanniam biopreparativ
Keywords: соя; soia; кислотне число; kyslotne chyslo; нвч-обробка; nvch-obrobka; йодне число; yodne chyslo; схожість; skhozhis; проростання; prorostannia; олійність; oliinist; експеримент; eksperyment; ефективність; efektyvnist; якість; yakist