Удосконалення процесу видалення гною на свинофермі з розробкою фекального насоса - Стаценко, Артем Романович; Statsenko, Artem Romanovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Актуальність теми обумовлена одночасним зростанням масштабів свинарського виробництва в Україні та загостренням екологічних, економічних і соціальних викликів, пов’язаних із безпечним та ефективним утилюванням гноївки. Збільшення поголів’я свиней у 2024 році призвело до суттєвого зростання обсягів відходів, які традиційні скребкові або ручні методи вже не здатні обробляти із необхідною швидкістю та якістю. Aktualnist temy obumovlena odnochasnym zrostanniam masshtabiv svynarskoho vyrobnytstva v Ukraini ta zahostrenniam ekolohichnykh, ekonomichnykh i sotsialnykh vyklykiv, poviazanykh iz bezpechnym ta efektyvnym utyliuvanniam hnoivky. Zbilshennia poholivia svynei u 2024 rotsi pryzvelo do suttievoho zrostannia obsiahiv vidkhodiv, yaki tradytsiini skrebkovi abo ruchni metody vzhe ne zdatni obrobliaty iz neobkhidnoiu shvydkistiu ta yakistiu.
Udoskonalennia protsesu vydalennia hnoiu na svynofermi z rozrobkoiu fekalnoho nasosa
Keywords: свині; svyni; рідкий гній; ridkyi hnii; біогаз; biohaz; компостування; kompostuvannia; насос; nasos