Thermal Analyses of Differences For Woody Species Depending on Soil Conditions - Харитонов, Микола Миколайович; Kharytonov, Mykola; Калина, Вікторія Сергіївна; Kalyna, Victoriya; Мартинова, Надія; Martynova, Nadiya; Збитна, Маргарита; Sbytna, Margaryta (National Society of Environmental Science and Engineering (SNSIM), 2021)
Специфічні характеристики ґрунтових субстратів та різні кліматичні умови опосередковано впливають на паливну характеристику деревної маси. Відмінності в паливних характеристиках деревини різних вирощуваних дерев в різних ґрунтових умовах, швидше за все, залежить від змін у складі біомаси, які найбільш чутливі до впливу навколишнього середовища. Властивості субстрату впливають на термальні характеристики деревини. Зміни проявляються в швидкості реакцій, умісті летких компонентів та зміни зольності деревини. У свою чергу, екстрактивні речовини сприяють зменшенню або збільшенню частки вуглецю в деревині, зміні швидкості втрати маси, зміщенню температурних інтервалів термічної деградації.Specific characteristics of soil substrates and different climatic conditions indirectly affect the thermal behavior of wood mass. Differences in the wood thermal characteristics of the different trees grown under different soil conditions most likely depend on changes in the composition of the extracted substances, which are most susceptible to environmental influences. The substrata properties affect the thermal characteristics of the wood. Changes are manifested in the speed of reactions, the content of volatile components and changes in the ash content of wood. In turn, extractive substances contribute to reducing or increasing the proportion of carbon in wood, changing the rate of mass loss, shifting the temperature intervals of thermal degradation.
Термальний аналіз різниць деревних порід залежно від ґрунтових умов
Keywords: швидкоростучі енергетичні дерева; fast-growing energy trees; грунтові умови; soil conditions; термальні особливості деревини; wood thermal features