Проблемні аспекти днопоглиблювальних робіт на прикладі річки Чаплинка - Чушкіна, Ірина Вікторівна; Chushkina, Irina; Максимова, Наталія Миколаївна; Maksimova, Natalia; Петрушина, Галина Олександрівна; Petrushyna, Halyna (Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», 2022)
Виявлені чисельні перепони вільного руху води в річці Чаплинка після проведення на ній робіт із відновлення гідрологічного режиму та санітарного стану, як результат того, що будівельні роботи виконувались на окремих ділянках русла річка, які були обрані не у результаті гідрогеологічних вишукувань. Надані рекомендації щодо провадження днопоглиблювальних робіт на малих та середніх річках. Numerous obstacles to the free movement of water in the Chaplynka River after the restoration of the hydrological regime and sanitary condition were revealed as a result of the fact that construction works were carried out on certain sections of the riverbed, which were not selected as a result of hydrogeological surveys. Recommendations for dredging works on small and medium-sized rivers are given.
Problematic aspects of dredging works on the example of the Chaplynka River
Петрушина Г. О. http://orcid.org/0000-0001-5508-5193
Keywords: днопоглиблювальні роботи; dnopohlybliuvalni roboty; річка Чаплинка; richka Chaplynka; гідрогеологічні вишукування; hidroheolohichni vyshukuvannia; вільний рух води; vilnyi rukh vody; русло річки; ruslo richky