Використання біочару як засобу детоксикаційної терапії в умовах лабораторії кафедри хімії і природничих наук університету Парми - Кілевой, Олексій Максимович; Kilevoi, Oleksii Maksymovych (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Досліджували 3 проби біочару: з анаеробного дигестату, курячого посліду та деревних гранул. Був визначений фізико-хімічний склад та особливості трьох експериментальних біочарів А1, А2, А3. Проводили експеримент на трьох видах тварин: корови м’ясного напрямку, вівці та птиця. Після застосування коровам м’ясного напрямку біочару А1 протягом 98 дів в кількості 0,6% від раціону підвищився приріст маси на 25%. Виявлено зниження захворюваності на мікотоксикози порівняно з контрольною групою. Застосування біочару А2 в кількості 1% від маси тіла у овець призвело до збільшення приросту маси тварин на 20%. Застосування біочару А3 на птиці призвело до підвищення маси яєць на 5%. 3 samples of biochar: from anaerobic digestate, chicken manure and wood pellets was studied. The physicochemical composition and features of three experimental biochars A1, A2, A3 were determined. The experiment was performed on three species of animals: cattle, sheep and poultry. Weight gain increased by 25% after 98 days of the A1 biochar feeding. 0.6% of biochar from daily intake of fed was used. A decrease in the incidence of mycotoxicosis compared with the control group. The use of biochar A2 in the amount of 1% of body weight in sheep led to an increase in animal weight by 20%. The use of A3 biochar on poultry led to an increase in egg weight by 5%.
The use of biochar as a means of detoxification therapy in the laboratory of the Department of Chemistry and Natural Sciences, University of Parma
Keywords: макроелементи; macroelements; біочар; biochar; електронна мікроскопія; electron microscopy; каталітичний риформінг; catalytic reforming; харчова добавка; food additive; мікотоксини; mycotoxins; мікроелементи; microelements