Визначення рН у миючих засобах (на прикладі шампунів для волосся та гелів для душу) та його значення для волосся та шкіри людини - Галузіна, Є. Є.; Haluzina, Ye. Ye.; Галузіна, Людмила Ігорівна; Galuzina, Liudmyla; Haluzina, Liudmyla; Galyzina, Liudmyla; Galuzina, Lyudmila I.; Galuzina, L.; Galuzina, L. I.; Galyzina, L. I.; Galuzina, Lyudmila; Haluzina, L. I.; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2026)
Досліджено значення pH шампунів для волосся та гелів для душу різних виробників і цінових категорій із використанням електронного pH-метра. Встановлено, що всі досліджені засоби мають показники pH у межах фізіологічно рекомендованих значень для шкіри та волосся, а цінова категорія не впливає на рівень кислотності. Отримані результати підтверджують доцільність використання показника pH як одного з критеріїв оцінки безпечності та якості миючих засобів. Doslidzheno znachennia pH shampuniv dlia volossia ta heliv dlia dushu riznykh vyrobnykiv i tsinovykh katehorii iz vykorystanniam elektronnoho pH-metra. Vstanovleno, shcho vsi doslidzheni zasoby maiut pokaznyky pH u mezhakh fiziolohichno rekomendovanykh znachen dlia shkiry ta volossia, a tsinova katehoriia ne vplyvaie na riven kyslotnosti. Otrymani rezultaty pidtverdzhuiut dotsilnist vykorystannia pokaznyka pH yak odnoho z kryteriiv otsinky bezpechnosti ta yakosti myiuchykh zasobiv.
Vyznachennia rN u myiuchykh zasobakh (na prykladi shampuniv dlia volossia ta heliv dlia dushu) ta yoho znachennia dlia volossia ta shkiry liudyny
Галузіна Людмила Ігорівна http://orcid.org/0000-0003-0478-0027
Keywords: шампуні; shampuni; гелі для душу; heli dlia dushu; безпечність миючих засобів; bezpechnist myiuchykh zasobiv