Удосконалення технології вирощування коропа у приватному акціонерному товаристві «Петриківський рибгосп» Петриківський район Дніпропетровська область - Поротікова, Інна Ігорівна; Porotikova, Inna Ihorivna (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Метою даної роботи було провести науково-господарський дослід з вивчення ефективності використання каниги в раціонах коропових риб в умовах приватного акціонерного товариства «Петриківський рибгосп» Петриківського району Дніпропетровської області. В результаті проведених досліджень встановлено позитивний вплив каниги на показники росту і розвитку коропових риб, відсутність негативного впливу на гематологічні показники, а це свідчить про те, що включення 30 % каниги є доцільним та економічно обґрунтованим, а тому канигу необхідно включити до раціонів господарства. Metoiu danoi roboty bulo provesty naukovo-hospodarskyi doslid z vyvchennia efektyvnosti vykorystannia kanyhy v ratsionakh koropovykh ryb v umovakh pryvatnoho aktsionernoho tovarystva «Petrykivskyi rybhosp» Petrykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. V rezultati provedenykh doslidzhen vstanovleno pozytyvnyi vplyv kanyhy na pokaznyky rostu i rozvytku koropovykh ryb, vidsutnist nehatyvnoho vplyvu na hematolohichni pokaznyky, a tse svidchyt pro te, shcho vkliuchennia 30 % kanyhy ye dotsilnym ta ekonomichno obgruntovanym, a tomu kanyhu neobkhidno vkliuchyty do ratsioniv hospodarstva.
Udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia koropa u pryvatnomu aktsionernomu tovarystvi «Petrykivskyi rybhosp» Petrykivskyi raion Dnipropetrovska oblast
Keywords: рибництво; rybnytstvo; вирощування риби; vyroshchuvannia ryby; канига; kanyha; короп; korop