Рух частки по прямолінійній лопаті роторного прискорювача при опорі середовища, пропорційному першій степені швидкості - Швайко, Володимир Миколайович; Shvaiko, Volodimir; Гасюк, Л. І.; Gasjuk, L.; Гурідова, В. О.; Guridova, V.; Марінец, А. І.; Marynets, O. (Дніпропетровський державний аграрний університет, 2012)
На підставі уточненої моделі отримано аналітичну залежність для визначення відносної швидкості транспортованої частки по довільно орієнтованій прямолінійній лопаті роторного прискорювача при опорі середовища, який пропорційний першій степені швидкості. On the basis of the specified model analytical dependence is got for determination of relative speed of the transported particle on the arbitrarily oriented rectilineal blade of the rotor accelerating at resistance of environment, proportional speed of the first degree.
Motion of particle on rectilineal blade of rotor accelerating at resistance of environment, proportional speed of the first degree
Keywords: роторний прискорювач; rotary accelerator; відносна швидкість; relative speed; прямолінійна лопата; rectilinear shovel; аналітична залежність; analytical dependence