Проблемні аспекти обліку і контролю розрахунків з дебіторами на підприємстві та шляхи їх усунення - Кравченко, Маргарита Олегівна; Kravchenko, Marharyta (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Розкрито економічну сутність розрахунків з дебіторами підприємства, охарактеризовано розрахунки з дебіторами підприємства як об’єкт обліку і контролю, проаналізовано нормативно-правове забезпечення обліку і контролю розрахунків з дебіторами. Надано фінансово-економічну характеристику ФГ «Ярина-1», характеристику організації роботи бухгалтерської служби та оцінку базових засад облікової політики, проаналізовано облікове забезпечення розрахунків з дебіторами досліджуваного підприємства, запропоновано напрямки удосконалення обліку розрахунків з дебіторами. Досліджено проблемні аспекти контролю розрахунків з дебіторами, проаналізовано стан контрольних процедур розрахунків з дебіторами в досліджуваному підприємстві, запропоновано шляхи усунення проблем контролю розрахунків з дебіторами на підприємстві. Rozkryto ekonomichnu sutnist rozrakhunkiv z debitoramy pidpryiemstva, okharakteryzovano rozrakhunky z debitoramy pidpryiemstva yak obiekt obliku i kontroliu, proanalizovano normatyvno-pravove zabezpechennia obliku i kontroliu rozrakhunkiv z debitoramy. Nadano finansovo-ekonomichnu kharakterystyku FH «Iaryna-1», kharakterystyku orhanizatsii roboty bukhhalterskoi sluzhby ta otsinku bazovykh zasad oblikovoi polityky, proanalizovano oblikove zabezpechennia rozrakhunkiv z debitoramy doslidzhuvanoho pidpryiemstva, zaproponovano napriamky udoskonalennia obliku rozrakhunkiv z debitoramy. Doslidzheno problemni aspekty kontroliu rozrakhunkiv z debitoramy, proanalizovano stan kontrolnykh protsedur rozrakhunkiv z debitoramy v doslidzhuvanomu pidpryiemstvi, zaproponovano shliakhy usunennia problem kontroliu rozrakhunkiv z debitoramy na pidpryiemstvi.
Problemni aspekty obliku i kontroliu rozrakhunkiv z debitoramy na pidpryiemstvi ta shliakhy yikh usunennia
Keywords: дебітори; debtors; розрахунки; calculations; дебіторська заборгованість; receivable debt; підприємство; enterprise; облік; accounting; контроль; control; удосконалення; improvement