Обґрунтування конструктивно-технологічних параметрів комбайну для збирання кукурудзи - Вахромич, Дмитро Анатолійович; Vakhromych, Dmytro Anatoliiovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Метою магістерської роботи є обґрунтування конструктивно-технологічних параметрів качановідокремлювального апарату кукурудзо-збирального комбайна шляхом удосконалення робочого процесу відділення качанів від стебла, зниження втрат качанів та зменшення забрудненості вороху. Для досягнення поставленої мети вирішено наступні задачі досліджень: - проведено аналіз та патентно-інформаційний пошук сучасних конструкцій качановідокремлювальних апаратів; - визначено основні фактори, які впливають на підвищення їх технологічної і експлуатаційної ефективності; - проведено теоретичні дослідження технологічного процесу відокремлення качанів, які дозволили визначити основні конструктивні і кінематичні параметри качановідокремлювального апарату; - проведено експериментальні дослідження механіко-технологічних характеристик системи «стебло-качан» і окремих елементів рослин; - визначено фактори, які найбільше впливають на якість виконання технологічного процесу; - визначено економічну ефективність від впровадження запропонованої конструкції у виробництво. Metoiu mahisterskoi roboty ye obgruntuvannia konstruktyvno-tekhnolohichnykh parametriv kachanovidokremliuvalnoho aparatu kukurudzo-zbyralnoho kombaina shliakhom udoskonalennia robochoho protsesu viddilennia kachaniv vid stebla, znyzhennia vtrat kachaniv ta zmenshennia zabrudnenosti vorokhu. Dlia dosiahnennia postavlenoi mety vyrisheno nastupni zadachi doslidzhen: - provedeno analiz ta patentno-informatsiinyi poshuk suchasnykh konstruktsii kachanovidokremliuvalnykh aparativ; - vyznacheno osnovni faktory, yaki vplyvaiut na pidvyshchennia yikh tekhnolohichnoi i ekspluatatsiinoi efektyvnosti; - provedeno teoretychni doslidzhennia tekhnolohichnoho protsesu vidokremlennia kachaniv, yaki dozvolyly vyznachyty osnovni konstruktyvni i kinematychni parametry kachanovidokremliuvalnoho aparatu; - provedeno eksperymentalni doslidzhennia mekhaniko-tekhnolohichnykh kharakterystyk systemy «steblo-kachan» i okremykh elementiv roslyn; - vyznacheno faktory, yaki naibilshe vplyvaiut na yakist vykonannia tekhnolohichnoho protsesu; - vyznacheno ekonomichnu efektyvnist vid vprovadzhennia zaproponovanoi konstruktsii u vyrobnytstvo.
Obgruntuvannia konstruktyvno-tekhnolohichnykh parametriv kombainu dlia zbyrannia kukurudzy
Keywords: комбайн; kombain; конструкція; konstruktsiia; параметри; parametry; качан; kachan; кукурудза; kukurudza; апарат; aparat