Особливости визначення та відображення в обліку фінансових результатів виконання кошторису - Атамас, Олександр Петрович; Atamas, Oleksandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Головним фінансовим підсумком діяльності бюджетної установи є показник фінансового результату. Суб‘єкти державного сектора визначають фінансові результати виконання кошторису наприкінці звітного періоду, тобто підбивають підсумки діяльності в кінці кожного кварталу та в кінці звітного року і відображають їх у формах фінансової звітності. Фінансова звітність – це звітність суб‘єкта державного сектору, яка забезпечує користувачів інформацією про фінансовий стан бюджетної установи, розміри та розміщення її активів, склад власного капіталу, рівень зобов‘язань, доходи, витрати і фінансові результати виконання кошторису, рух грошових коштів та зміни елементів власного капіталу. Holovnym finansovym pidsumkom diialnosti biudzhetnoi ustanovy ye pokaznyk finansovoho rezultatu. Sub‘iekty derzhavnoho sektora vyznachaiut finansovi rezultaty vykonannia koshtorysu naprykintsi zvitnoho periodu, tobto pidbyvaiut pidsumky diialnosti v kintsi kozhnoho kvartalu ta v kintsi zvitnoho roku i vidobrazhaiut yikh u formakh finansovoi zvitnosti. Finansova zvitnist – tse zvitnist sub‘iekta derzhavnoho sektoru, yaka zabezpechuie korystuvachiv informatsiieiu pro finansovyi stan biudzhetnoi ustanovy, rozmiry ta rozmishchennia yii aktyviv, sklad vlasnoho kapitalu, riven zobov‘iazan, dokhody, vytraty i finansovi rezultaty vykonannia koshtorysu, rukh hroshovykh koshtiv ta zminy elementiv vlasnoho kapitalu.
Osoblyvosty vyznachennia ta vidobrazhennia v obliku finansovykh rezultativ vykonannia koshtorysu
Keywords: фінансова звітність; finansova zvitnist; виконання кошторису; vykonannia koshtorysu; підсумок діяльності; pidsumok diialnosti