Впровадження системи маркетингового управління в практичну діяльність аграрних підприємств - Сергієнко, Анастасія; Serhiienko, Anastasiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Сучасні реалії в економіці України сприяють формуванню нових умов господарювання аграрних підприємств, для виживання в яких вони змушені змінювати концепції управління своєю діяльністю. Не можна не відзначити величезну кількість проблем, з якими стикаються аграрні підприємства: проблеми формування товарної політики, дотримання балансу інтересів учасників ринку, недостатнє інформаційне забезпечення про ринки і нові технології, адаптація до динамічних змін зовнішнього середовища, ефективне управління матеріальними, людськими ресурсами і продажем товарів. Вирішення цих проблем неможливо без формування та практичної реалізації системи маркетингового управління. Suchasni realii v ekonomitsi Ukrainy spryiaiut formuvanniu novykh umov hospodariuvannia ahrarnykh pidpryiemstv, dlia vyzhyvannia v yakykh vony zmusheni zminiuvaty kontseptsii upravlinnia svoieiu diialnistiu. Ne mozhna ne vidznachyty velycheznu kilkist problem, z yakymy stykaiutsia ahrarni pidpryiemstva: problemy formuvannia tovarnoi polityky, dotrymannia balansu interesiv uchasnykiv rynku, nedostatnie informatsiine zabezpechennia pro rynky i novi tekhnolohii, adaptatsiia do dynamichnykh zmin zovnishnoho seredovyshcha, efektyvne upravlinnia materialnymy, liudskymy resursamy i prodazhem tovariv. Vyrishennia tsykh problem nemozhlyvo bez formuvannia ta praktychnoi realizatsii systemy marketynhovoho upravlinnia.
Vprovadzhennia systemy marketynhovoho upravlinnia v praktychnu diialnist ahrarnykh pidpryiemstv
Keywords: аграрні підприємства; ahrarni pidpryiemstva; система маркетингового управління; systema marketynhovoho upravlinnia