Удосконалення механізації збирання коренеплодів з розробкою стенда для випробування робочих органів - Сумченко, Богдан Олегович; Sumchenko, Bohdan Olehovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2024)
Цукровий та кормовий буряки – основні види коренеплодів, які вирощуються в Україні для кормових цілей. Крім цього, цукровий буряк – єдина у нас культура для виробництва цукру і є цінним кормом для тварин. Коренеплоди, які згодовують тваринам у чистому виді та в суміші з іншими кормами, дають найбільшу кількість кормових одиниць з одиниці площі. Соковиті корми особливо важливі при використанні в зимовий стійловий період утримання худоби. Tsukrovyi ta kormovyi buriaky – osnovni vydy koreneplodiv, yaki vyroshchuiutsia v Ukraini dlia kormovykh tsilei. Krim tsoho, tsukrovyi buriak – yedyna u nas kultura dlia vyrobnytstva tsukru i ye tsinnym kormom dlia tvaryn. Koreneplody, yaki zghodovuiut tvarynam u chystomu vydi ta v sumishi z inshymy kormamy, daiut naibilshu kilkist kormovykh odynyts z odynytsi ploshchi. Sokovyti kormy osoblyvo vazhlyvi pry vykorystanni v zymovyi stiilovyi period utrymannia khudoby.
Udoskonalennia mekhanizatsii zbyrannia koreneplodiv z rozrobkoiu stenda dlia vyprobuvannia robochykh orhaniv
Keywords: цукровий буряк; tsukrovyi buriak; кормовий буряк; kormovyi buriak; коренеплоди; koreneplody; стенд; stend; макет; maket