Удосконалення комплексу маркетингу на підприємстві - Подолянюк, Валерія Максимівна; Podolianiuk, Valeriia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Мета та завдання дослідження реалізовані на основі системного підходу з використанням методів логічного, порівняльного та статистичного аналізів, експертних оцінок та графічного моделювання. Проведено дослідження теоретико-практичних аспектів маркетингової діяльності аграрного підприємства. Визначено сучасні підходи та еволюцію концепції комплексу маркетингу. Проаналізовано інвестиціно-інноваційні засади розвитку маркетингу в умовах виробничо-збутової діяльності. Здійснена оцінка організаційно-економічних показників Результати впроваджені в діяльність виробничого сільськогосподарського підрозділу підприємства ПП «АГРОБІЗНЕС «ГАЗДА» (м. Київ), розташованого в Дніпровському районі Дніпропетровської області. Meta ta zavdannia doslidzhennia realizovani na osnovi systemnoho pidkhodu z vykorystanniam metodiv lohichnoho, porivnialnoho ta statystychnoho analiziv, ekspertnykh otsinok ta hrafichnoho modeliuvannia. Provedeno doslidzhennia teoretyko-praktychnykh aspektiv marketynhovoi diialnosti ahrarnoho pidpryiemstva. Vyznacheno suchasni pidkhody ta evoliutsiiu kontseptsii kompleksu marketynhu. Proanalizovano investytsino-innovatsiini zasady rozvytku marketynhu v umovakh vyrobnycho-zbutovoi diialnosti. Zdiisnena otsinka orhanizatsiino-ekonomichnykh pokaznykiv Rezultaty vprovadzheni v diialnist vyrobnychoho silskohospodarskoho pidrozdilu pidpryiemstva PP «AHROBIZNES «HAZDA» (m. Kyiv), roztashovanoho v Dniprovskomu raioni Dnipropetrovskoi oblasti.
Udoskonalennia kompleksu marketynhu na pidpryiemstvi
Keywords: маркетинг; marketing; комплекс маркетингу; marketing complex; товарна політика; product policy; політика розподілу продукції; product distribution policy; політика стимулювання збуту; market for promoting sales; позиціонування підприємства; positioning of the enterprise