Екологічний стан та структура ґрунтового покриву територій затоплених внаслідок руйнування Каховської ГЕС - Гасенко, Анна Володимирівна; Hasenko, Anna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Мета дипломної роботи полягає в комплексному дослідженні екологічного стану та структури ґрунтового покриву на територіях, які піддалися затопленню внаслідок руйнування Каховської гідроелектростанції. Головними завданнями є аналіз впливу затоплення на природні екосистеми, вивчення змін у складі та властивостях ґрунтів під впливом підняття рівня води, а також розробка рекомендацій щодо ефективного управління та відновлення природних ресурсів цих територій. Meta dyplomnoi roboty poliahaie v kompleksnomu doslidzhenni ekolohichnoho stanu ta struktury gruntovoho pokryvu na terytoriiakh, yaki piddalysia zatoplenniu vnaslidok ruinuvannia Kakhovskoi hidroelektrostantsii. Holovnymy zavdanniamy ye analiz vplyvu zatoplennia na pryrodni ekosystemy, vyvchennia zmin u skladi ta vlastyvostiakh gruntiv pid vplyvom pidniattia rivnia vody, a takozh rozrobka rekomendatsii shchodo efektyvnoho upravlinnia ta vidnovlennia pryrodnykh resursiv tsykh terytorii.
Ekolohichnyi stan ta struktura gruntovoho pokryvu terytorii zatoplenykh vnaslidok ruinuvannia Kakhovskoi HES
Keywords: гідроелектростанція; hidroelektrostantsiia; затоплення; zatoplennia; екологічний стан; ekolohichnyi stan; ґрунтовий покрив; gruntovyi pokryv; екосистеми; ekosystemy; біорізноманіття; bioriznomanittia; екологічні наслідки; ekolohichni naslidky; водосховище; vodoskhovyshche; природні ресурси; pryrodni resursy; вплив на довкілля; vplyv na dovkillia; структура ґрунтів; struktura gruntiv; географічні інформаційні системи (ГІС); heohrafichni informatsiini systemy (HIS); відновлення природних ресурсів; vidnovlennia pryrodnykh resursiv; ерозія; eroziia; відновлення; vidnovlennia; моніторинг; monitorynh; небезпека; nebezpeka; ризики; ryzyky; вплив гідротехнічних споруд; vplyv hidrotekhnichnykh sporud; структурний аналіз; strukturnyi analiz