Удосконалення системи управління на основі інноваційних підходів у сфері економічної безпеки підприємства - Погорілий, Захар Олегович; Pohorilyi, Zakhar (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є процеси, які формують умови для системи управління економічною безпекою підприємства в умовах інноваційного розвитку. Предметом дослідження практичні аспекти та теоретико-методологічні підходи до формування та використання інноваційних підходів, а також методи, механізми та інструменти удосконалення системи управління економічною та фінансово-економічною безпекою підприємства та їх вплив на рівень стійкості, інвестиційну привабливість та ефективність функціонування підприємства. Мета кваліфікаційної полягає в розроблені розроблення теоретичних положень та обґрунтування практичних рекомендацій щодо вдосконалення системи управління економічною безпекою підприємства на основі інноваційних підходів, спрямованих на підвищення стійкості, адаптивності та ефективності його діяльності в умовах зростання зовнішніх і внутрішніх ризиків Obiektom doslidzhennia ye protsesy, yaki formuiut umovy dlia systemy upravlinnia ekonomichnoiu bezpekoiu pidpryiemstva v umovakh innovatsiinoho rozvytku. Predmetom doslidzhennia praktychni aspekty ta teoretyko-metodolohichni pidkhody do formuvannia ta vykorystannia innovatsiinykh pidkhodiv, a takozh metody, mekhanizmy ta instrumenty udoskonalennia systemy upravlinnia ekonomichnoiu ta finansovo-ekonomichnoiu bezpekoiu pidpryiemstva ta yikh vplyv na riven stiikosti, investytsiinu pryvablyvist ta efektyvnist funktsionuvannia pidpryiemstva. Meta kvalifikatsiinoi poliahaie v rozrobleni rozroblennia teoretychnykh polozhen ta obgruntuvannia praktychnykh rekomendatsii shchodo vdoskonalennia systemy upravlinnia ekonomichnoiu bezpekoiu pidpryiemstva na osnovi innovatsiinykh pidkhodiv, spriamovanykh na pidvyshchennia stiikosti, adaptyvnosti ta efektyvnosti yoho diialnosti v umovakh zrostannia zovnishnikh i vnutrishnikh ryzykiv
Udoskonalennia systemy upravlinnia na osnovi innovatsiinykh pidkhodiv u sferi ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva
Keywords: системи управління; management systems; інноваційні підходи; innovative approaches; економічна безпека; economic security; підприємство; enterprise; удосконалення; Improvement