Удосконалення системи управління ризиками підприємства - Макаренко, Сергій Юрійович; Makarenko, Serhii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес управління ризиками підприємства. Предмет дослідження - теоретичні та практичні підходи до удосконалення системи управління ризиками підприємства. Методи дослідження. Теоретико-методичною основою став діалектичний метод як одним із ключових методів наукового пізнання і відповідно став фундаментом дослідження та забезпечив йому наукову обґрунтованість. При вирішенні окреслених завдань у кваліфікаційній роботі примінилися наступні методи щодо об’єкту дослідження: монографічний; метод аналізу і синтезу; порівняльний метод, абстрактно-логічний, економіко-математичний та інші. Obiektom doslidzhennia ye protses upravlinnia ryzykamy pidpryiemstva. Predmet doslidzhennia - teoretychni ta praktychni pidkhody do udoskonalennia systemy upravlinnia ryzykamy pidpryiemstva. Metody doslidzhennia. Teoretyko-metodychnoiu osnovoiu stav dialektychnyi metod yak odnym iz kliuchovykh metodiv naukovoho piznannia i vidpovidno stav fundamentom doslidzhennia ta zabezpechyv yomu naukovu obgruntovanist. Pry vyrishenni okreslenykh zavdan u kvalifikatsiinii roboti pryminylysia nastupni metody shchodo obiektu doslidzhennia: monohrafichnyi; metod analizu i syntezu; porivnialnyi metod, abstraktno-lohichnyi, ekonomiko-matematychnyi ta inshi.
Udoskonalennia systemy upravlinnia ryzykamy pidpryiemstva
Keywords: механізм; mechanism; підприємство; enterprise; ризики; risks; стратегія управління; management strategy; фінансово-економічна безпека; financial and economic security