Премія, як мотиваційний фактор підвищення продуктивності праці. Її види, умови виплати та документальне оформлення - Міньковська, Альона Вікторівна; Minkovska, Alyona (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2019)
З метою забезпечення зацікавленості працівників у результатах праці, дотримання планових пропорцій і чіткої роботи в заданому режимі підприємства здійснюють преміювання працівників. Премія — це основний вид додаткової, понад основну заробітну плату, винагороди, яка виплачується працівникам за результатами їх трудової діяльності та виробництва в цілому за показниками та умовами оцінки цих результатів, визначеними підприємством. Умови запровадження та розміри премій і винагород підприємства встановлюють самостійно в колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною, галузевими (міжгалузевими) і територіальними угодами. In order to ensure the employee's interest in the results of work, observance of planned proportions and precise work in the given mode, enterprises make bonuses to employees. The bonus is the main type of additional, over basic salary, remuneration paid to employees on the basis of their work and production as a whole on the basis of the indicators and conditions for evaluating these results determined by the enterprise. The conditions of implementation and the size of the premiums and rewards of the enterprise are established by the collective agreement independently, observing the norms and guarantees provided by the legislation, the general, branch (intersectoral) and territorial agreements.
Reward as a stimulant for increasing productivity. Its types, payment terms and documentary design
Keywords: продуктивність праці; labor productivity; премії; bonuses; винагороди; rewards; положення про преміювання; bonus provisions