Обґрунтування технології виробництва виробів кондитерських борошняних безглютенових - Герасименко, Софія Віталіївна; Herasymenko, Sofiia Vitaliivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – технологія виробництва безглютенових борошняних кондитерських виробів. Предмет дослідження – зв’язок показників якості вихідної сировини та технологічних параметрів процесу з якісними показниками отриманого продукту. Мета роботи – розробка технології борошняних кондитерських виробів цільового призначення та їх товарознавча оцінка для розширення асортименту продуктів із заданими властивостями. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva bezghliutenovykh boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv. Predmet doslidzhennia – zviazok pokaznykiv yakosti vykhidnoi syrovyny ta tekhnolohichnykh parametriv protsesu z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. Meta roboty – rozrobka tekhnolohii boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv tsilovoho pryznachennia ta yikh tovaroznavcha otsinka dlia rozshyrennia asortymentu produktiv iz zadanymy vlastyvostiamy.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv kondyterskykh boroshnianykh bezghliutenovykh
Keywords: вироби кондитерські; vyroby kondyterski; целіакія; tseliakiia; глютен; hliuten; цукри; tsukry; готовий виріб; hotovyi vyrib; безглютенові вироби; bezghliutenovi vyroby