Вища освіта як чинник cоціально-економічного розвитку країни - Піддубцева, Ольга Ігорівна; Piddubtseva, Olga; Сергієнко, А. В.; Sergienko, A.V. (ВНЗ Університет економіки та права «КРОК», 2023)
Обов’язковою умовою соціально-економічного розвитку країни є наявність ефективно функціонуючої системи вищої освіти. ЇЇ ефективність позначається на всіх сферах народного господарства, так як головна її мета полягає у забезпеченні економіки країни висококваліфікованими спеціалістами, що сприяє економічному зростанню. В свою чергу якість освіти чинить значний вплив на загальний рівень доходів населення та відображається на рівні життя. У зв’язку зі швидкими євроінтеграційними процесами різні сектори економіки відчувають певну нестачу фахівців із знаннями новітній технологій та достатнім рівнем іншомовної підготовки для здійснення професійної комунікації. Тому актуальним стає дослідити питання впливу вищої освіти на соціально-економічний розвиток країни. An efficiently functioning higher education system is a prerequisite for the socio-economic development of a country. Its effectiveness affects all sectors of the national economy, as its main goal is to provide the country's economy with highly qualified specialists, which contributes to economic growth. In turn, the quality of education has a significant impact on the overall level of income of the population and is reflected in the standard of living. Due to the rapid European integration processes, various sectors of the economy are experiencing a certain shortage of specialists with knowledge of the latest technologies and a sufficient level of foreign language training for professional communication. Therefore, it is important to study the impact of higher education on the socio-economic development of the country.
Higher education as a factor of socio-economic development of the country
Keywords: вища освіта; higher education; іншомовна підготовка; foreign language training; новітні технології; new technologies; професійна комунікація; professional communication