Клінічні ознаки метастазування за раку молочної залози у кішок - Свинаренко, Р. Ю.; Svynarenko, R. Yu.; Білий, Дмитро Дмитрович; Beliy, Dmitry Dmitrievich; Beliy, Dmitry; Beliy, D. D.; Bely, Dmitry Dmitrievich; Bely, Dmitry; Bely, D. D.; Bilyi, D. D.; Bilyi, D.; Belyi, D. D.; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2026)
Досліджено особливості клінічного перебігу злоякісних новоутворень молочної залози у кішок на стадії метастазування. Встановлено характерні клінічні ознаки первинних і метастатичних уражень, зокрема часте залучення регіонарних лімфатичних вузлів та органів грудної порожнини. Отримані результати підтверджують важливість комплексної діагностики із застосуванням клінічних, лабораторних та інструментальних методів для своєчасного виявлення метастазів і оцінки перебігу неоплазійного процесу. Doslidzheno osoblyvosti klinichnoho perebihu zloiakisnykh novoutvoren molochnoi zalozy u kishok na stadii metastazuvannia. Vstanovleno kharakterni klinichni oznaky pervynnykh i metastatychnykh urazhen, zokrema chaste zaluchennia rehionarnykh limfatychnykh vuzliv ta orhaniv hrudnoi porozhnyny. Otrymani rezultaty pidtverdzhuiut vazhlyvist kompleksnoi diahnostyky iz zastosuvanniam klinichnykh, laboratornykh ta instrumentalnykh metodiv dlia svoiechasnoho vyiavlennia metastaziv i otsinky perebihu neoplaziinoho protsesu.
Klinichni oznaky metastazuvannia za raku molochnoi zalozy u kishok
Білий Дмитро Дмитрович https://orcid.org/0000-0003-3896-0384
Keywords: пухлини молочної залози; pukhlyny molochnoi zalozy; кішки; kishky; метастазування; metastazuvannia; онкологічна діагностика; onkolohichna diahnostyka