Обґрунтування технології виробництва напівфабрикатів бісквітних з додаванням кальцієвого збагачувача - Березовський, Сергій Анатолійович; Berezovskyi, Serhii Anatoliiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – технологія виробництва бісквітного напівфабрикату збагаченого харчовою крейдою Enjee. Предмет дослідження – зв’язок технологічних параметрів процесу з якісними показниками отриманого продукту. Метою роботи полягає у розробці та визначенні хімічного складу кальційвмісної добавки на основі крейди та бісквітних виробів з її використанням. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva biskvitnoho napivfabrykatu zbahachenoho kharchovoiu kreidoiu Enjee. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh parametriv protsesu z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. Metoiu roboty poliahaie u rozrobtsi ta vyznachenni khimichnoho skladu kaltsiivmisnoi dobavky na osnovi kreidy ta biskvitnykh vyrobiv z yii vykorystanniam.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva napivfabrykativ biskvitnykh z dodavanniam kaltsiievoho zbahachuvacha
Keywords: харчова добавка; kharchova dobavka; крейда активізована; kreida aktyvizovana; кондитерські вироби; kondyterski vyroby; кальцій; kaltsii; продукти харчування; produkty kharchuvannia