Досягнення інституту геотехнічної механіки ім. М.с. Полякова нан україни в створенні вібраційної техніки та технологій з використанням еластомерних матеріалів для видобутку, переробки та збагачення мінеральної сировини - Булат, Анатолій Федорович; Bulat, Anatoly; Дирда, Віталій Іларіонович; Dyrda, Vitaliy; Пухальський, Віктор Михайлович; Pukhalsky, Viktor; Волошин, О.І.; Voloshyn, О. (Вінницький національний аграрний університет, 2015)
Розглядається важлива науково-технічнапроблема створення принципово нового класу машин з еластомерними елементами – пружними ланками і зносостійкими поверхнями, – які дозволили створити і реалізувати широкомасштабне впровадження високоефективної техніки, що відповідає вимогам щодо технічних і технологічних характеристик та безпеки функціонування.We consider an important scientific and technical problem of creating a fundamentally new class of machines with elastomeric elements - elastic links and wearresistant surface - which helped to create and realize large-scale implementation of high technology, which complies with the technical and technological characteristics and safety of operation. The scientific bases and methodology of mining machines with elastomeric elements are developed, a fundamental theory of deformation and fracture of elastomeric materials such as elastic-hereditary media is created.
ACHIEVEMENTS OF M.S. POLYAKOV INSTITUTE OF GEOTECHNICAL MECHANICS UNDER THE NAS OF UKRAINEIN TECHNICS AND TECHNOLOGIES CREATION USING ELASTOMERIC MATERIALS FOR MINING, PROCESSING AND MINERAL PROCESSING
Keywords: гірничі машини; mining machines; еластомерні елементи; elastomeric elements; методи розрахунку пружно-спадкових середовищ; methods for calculating the elastichereditary media, .; нові технології; new technologies