Вплив фактора стресостійкості на якісний склад молока та показники його екологічної безпеки у корів української чорно-рябої молочної породи - Черненко, Олександр Миколайович; Chernenko, Oleksandr; Chernenko, O. M.; Chernenko, Oleksandr Mikolajovich; Chernenko, O.; Chernenko, Oleksandr M.; Chernenko, A.; Cанжара, Роман Андрійович; Sanzhara, R. A.; Sanzhara, R.; Sanzhara, Roman; Sanjara, R. A.; et al. (Вінницький ДАУ, 2008)
Наведено результати наукових досліджень вивчення рівня впливу стресостійкості на компонентний склад молока та вміст у ньому токсичних речовин, пестицидів, нітратів і радіонуклідів. Установлено, що більш якісне молоко, за всіма дослідженими параметрами, отримують від стресостійкої худоби. Navedeno rezultaty naukovykh doslidzhen vyvchennia rivnia vplyvu stresostiikosti na komponentnyi sklad moloka ta vmist u nomu toksychnykh rechovyn, pestytsydiv, nitrativ i radionuklidiv. Ustanovleno, shcho bilsh yakisne moloko, za vsima doslidzhenymy parametramy, otrymuiut vid stresostiikoi khudoby.
Vplyv faktora stresostiikosti na yakisnyi sklad moloka ta pokaznyky yoho ekolohichnoi bezpeky u koriv ukrainskoi chorno-riaboi molochnoi porody
Черненко Олександр Миколайович https://orcid.org/0000-0002-8829-3148 Cанжара Роман Андрійович https://orcid.org/0000-0002-7660-2476
Keywords: якісний склад молока; yakisnyi sklad moloka; показники екологічної безпеки; pokaznyky ekolohichnoi bezpeky; стресостійкість корів; stresostiikist koriv