Гумові елементи для захисту машин від вібрації і виробничого шуму - Лисиця, Микола Іванович; Lisitsa, Mykola; Твердохлеб, Тетяна Омелянівна; Tverdokhleb, T.; Заболотна, Олена Юріївна; Zabolotna, Olena; Лисиця, Наталя Миколаївна; Lisitsa, Natalya; Толстенко, Олександр Васильович; Tolstenko, Olexandr (Інститут геотехнічної механіки ім. М.С. Полякова НАНУ, 2018)
У статті надано огляд по формуванню уявлень про механізми руйнування твердих тіл, починаючи з кінця дев’ятнадцятого століття. The article gives an overview of the formation of ideas about the mechanisms of destruction of solids, since the end of the nineteenth century.
Rubber elements for protecting machines against vibration and in-plant noise
Резиновые элементы для защиты машин от вибрации и производственного шума
Keywords: віброізолятор; vibration isolator; віброізолююча система; vibration isolation system; вентилятор грохот, вібронагруженность; fan; грохот вібронагруженность; screening; вібронавантаженість; vibration load