Обґрунтування параметрів подрібнювача соковитих кормів - Чубук, Андрій Андрійович; Chubuk, Andrii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Успіх роботи ферм у стійловий період змісту худоби багато в чому залежить від повноцінності годівлі тварин. Уміле і раціональне використання кормів повинне бути в центрі уваги при виробництві продукції тваринництва. Одними з основних умов в успішному розв'язку цього завдання є вдосконалювання технологій і оптимізація систем машин, устаткування для кормоцехів, що дозволяють готовити вологі кормові суміші із широким використаннями грубих і соковитих кормів. Це дозволить скоротити витрату концентратів у раціонах великої рогатої худоби і знизити собівартість одержуваної продукції.Uspikh roboty ferm u stiilovyi period zmistu khudoby bahato v chomu zalezhyt vid povnotsinnosti hodivli tvaryn. Umile i ratsionalne vykorystannia kormiv povynne buty v tsentri uvahy pry vyrobnytstvi produktsii tvarynnytstva. Odnymy z osnovnykh umov v uspishnomu rozviazku tsoho zavdannia ye vdoskonaliuvannia tekhnolohii i optymizatsiia system mashyn, ustatkuvannia dlia kormotsekhiv, shcho dozvoliaiut hotovyty volohi kormovi sumishi iz shyrokym vykorystanniamy hrubykh i sokovytykh kormiv. Tse dozvolyt skorotyty vytratu kontsentrativ u ratsionakh velykoi rohatoi khudoby i znyzyty sobivartist oderzhuvanoi produktsii.
Obgruntuvannia parametriv podribniuvacha sokovytykh kormiv
Keywords: подрібнення; podribnennia; ріжучі елементи; rizhuchi elementy; ножове поле; nozhove pole; швидкість різання; shvydkist rizannia; питомі експлуатаційні витрати; pytomi ekspluatatsiini vytraty