Обґрунтування технології виробництва печива на основі нетрадиційних видів сировини - Галкіна, Ксенія Ігорівна; Halkina, Kseniia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Метою роботи є розроблення рецептури печива на основі нетрадиційних видів сировини. Необхідність розробки вдосконалених рецептур залишається актуальною у зв’язку з тим, що населення зростає та все більше людей мають алергію на глютен та лактозу. Нажаль, найчастіше у основу виготовлення борошняних кондитерських виробів використовують пшеничне борошно. Це достатньо сильно обмежує харчовий спектр людей з непереносимістю лактози та глютену. Ця проблема актуальна на часі, тому актуально розробити альтернативну рецептуру пісочного печива, але з використанням нетрадиційної сировини, що дозволить людям з харчовими Metoiu roboty ye rozroblennia retseptury pechyva na osnovi netradytsiinykh vydiv syrovyny. Neobkhidnist rozrobky vdoskonalenykh retseptur zalyshaietsia aktualnoiu u zviazku z tym, shcho naselennia zrostaie ta vse bilshe liudei maiut alerhiiu na hliuten ta laktozu. Nazhal, naichastishe u osnovu vyhotovlennia boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv vykorystovuiut pshenychne boroshno. Tse dostatno sylno obmezhuie kharchovyi spektr liudei z neperenosymistiu laktozy ta hliutenu. Tsia problema aktualna na chasi, tomu aktualno rozrobyty alternatyvnu retsepturu pisochnoho pechyva, ale z vykorystanniam netradytsiinoi syrovyny, shcho dozvolyt liudiam z kharchovymy obmezhenniamy zadovolnyty svoi potreby, ta nasytyty orhanizm pozhyvnymy rechovynamy.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva pechyva na osnovi netradytsiinykh vydiv syrovyny
Keywords: мигдалеве борошно; myhdaleve boroshno; печиво пісочне; pechyvo pisochne; борошно волоського горіху; boroshno voloskoho horikhu; порошок керобу; poroshok kerobu; технологія; tekhnolohiia