Порівняльна продуктивність гібридів огірка в умовах Дніпропетровської дослідної станції Інституту овочівництва і баштанництва НААН України Дніпровського району Дніпропетровської області - Панченко, Віталій; Panchenko, Vitalii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Мета кваліфікаційної роботи - вивчення та порівняння гібридів огірка вітчизняної та зарубіжної селекції, пристосованих до місцевих умов вирощування, високопродуктивних, стійких до ураження розповсюдженими хворобами, з високою якістю продукції, придатних до засолювання. В подальшому кращі гібриди мають впроваджуватися у виробництво. Об’єкт дослідження. Сорти та гібриди огірків, вирощувані у відкритому ґрунті, зокрема Фенікс плюс (стандарт), Ласточка F1, Трой F1 і Самородок F1. Предмет дослідження. Урожайність, економічна ефективність, стійкість до хвороб та якісні характеристики досліджуваних сортів і гібридів огірків у порівнянні зі стандартом. Meta kvalifikatsiinoi roboty - vyvchennia ta porivniannia hibrydiv ohirka vitchyznianoi ta zarubizhnoi selektsii, prystosovanykh do mistsevykh umov vyroshchuvannia, vysokoproduktyvnykh, stiikykh do urazhennia rozpovsiudzhenymy khvorobamy, z vysokoiu yakistiu produktsii, prydatnykh do zasoliuvannia. V podalshomu krashchi hibrydy maiut vprovadzhuvatysia u vyrobnytstvo. Obiekt doslidzhennia. Sorty ta hibrydy ohirkiv, vyroshchuvani u vidkrytomu grunti, zokrema Feniks plius (standart), Lastochka F1, Troi F1 i Samorodok F1. Predmet doslidzhennia. Urozhainist, ekonomichna efektyvnist, stiikist do khvorob ta yakisni kharakterystyky doslidzhuvanykh sortiv i hibrydiv ohirkiv u porivnianni zi standartom.
Porivnialna produktyvnist hibrydiv ohirka v umovakh Dnipropetrovskoi doslidnoi stantsii Instytutu ovochivnytstva i bashtannytstva NAAN Ukrainy Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: огірок; ohirok; сорти; sorty; гібриди; hibrydy; овочеві культури; ovochevi kultury; ґрунт; grunt