Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10022
Назва: Шляхи удосконалення продуктивних та відтворювальних якостей молочної худоби в умовах промислової технології виробництва молока
Інші назви: Shliakhy udoskonalennia produktyvnykh ta vidtvoriuvalnykh yakostei molochnoi khudoby v umovakh promyslovoi tekhnolohii vyrobnytstva moloka
Автори: Галактенов, Дмитро Олександрович
Halaktenov, Dmytro Oleksandrovych
Ключові слова: промислова технологія
industrial technology
селекція
breeding
молочна худоба
dairy cattle
молочна продуктивність
milk productivity
відтворна здатність
reproductive capacity
Дата публікації: лис-2023
Видавництво: ГО «Міжнародний центр наукових досліджень»
Бібліографічний опис: Галактенов Д. О. Шляхи удосконалення продуктивних та відтворювальних якостей молочної худоби в умовах промислової технології виробництва молока / Д. О. Галактенов ; наук. керівник Пришедько В. М. // Наукові відкриття та фундаментальні наукові дослідження : світовий досвід: матеріали III Міжнар. наук. конф. ( Вінниця, 24листоп. 2023 р. ) / ГО «Міжнародний центр наукових досліджень». – Вінниця : ТОВ «УКРЛОГОС Груп», 2023. – С. 268-271. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10022.
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження було визначити шляхи удосконалення продуктивних та відтворювальних якостей молочної худоби в умовах промислової технології виробництва молока. Стан відтворювальної функції корів залежить від багатьох факторів: спадковості, технології штучного запліднення, умов експлуатації, годівлі, утримання, фізіологічного стану тварини. Дані літератури свідчать, що зростання рівня молочної продуктивності призводить до зниження запліднюваності тварин, внаслідок цього збільшується тривалість сервіс-періоду, знижується рівень відтворення. Крім того, за промислової технології виробництва молока у тварин досить обмежена можливість для відпочинку та відновлення, а висока концентрація корів на обмеженому просторі та відсутність активного моціону призводять до проблем відтворення. Причиною антагонізму між продуктивністю та репродуктивною функцією є, перш за все, одностороння селекція, спрямована на отримання високих надоїв без урахування факторів, що впливають на здоров'я та репродуктивну функцію. Тому, поряд із підвищенням економічно важливої ознаки, якою є молочна продуктивність, стоїть не менш важливе завдання покращення відтворювальних здібностей корів. The purpose of the study was to determine ways to improve the productive and reproductive qualities of dairy cattle in the conditions of industrial milk production technology. The state of the reproductive function of cows depends on many factors: heredity, artificial insemination technology, conditions of operation, feeding, maintenance, physiological state of the animal. Data from the literature show that an increase in the level of milk productivity leads to a decrease in animal fertilization, as a result of which the length of the service period increases, and the level of reproduction decreases. In addition, under the industrial technology of milk production, animals have a rather limited opportunity for rest and recovery, and a high concentration of cows in a limited space and a lack of active exercise lead to reproduction problems. The reason for the antagonism between productivity and reproductive function is, first of all, one-sided selection aimed at obtaining high milk yields without taking into account factors affecting health and reproductive function. Therefore, along with increasing the economically important characteristic, which is milk productivity, there is an equally important task of improving the reproductive abilities of cows.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://archive.mcnd.org.ua/index.php/conference-proceeding/issue/view/24.11.2023/46
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10022
ISBN: 978-617-8126-89-6
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Галактенов.pdf4,01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.