Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10391
Назва: Ефективність використання м’ясних генотипів великої рогатої худоби в степовій зоні Придніпров’я
Інші назви: Efektyvnist vykorystannia miasnykh henotypiv velykoi rohatoi khudoby v stepovii zoni Prydniprovia
Автори: Козирь, В. С.
Kozyr, V. S.
Микитюк, Віктор Васильович
Mykytiuk, V.
Mykytyuk, V. V.
Mykytiuk, V. V.
Mikityuk, V. V.
Mikitiuk, V. V.
Mykytiuk, Viktor
Mykytyuk, Viktor
Суховий, А. В.
Sukhovyi, A. V.
Ключові слова: енергія росту
growth energy
велика рогата худоба
cattle
м’ясні генотипи
meat genotypes
Дата публікації: кві-2024
Видавництво: Державний біотехнологічний університет
Бібліографічний опис: Козирь В. С. Ефективність використання м’ясних генотипів великої рогатої худоби в степовій зоні Придніпров’я / В. С. Козирь, В. В. Микитюк, А. В. Суховий // Відновлення та інноваційний розвиток тваринництва в умовах сучасних викликів : тези доповідей Всеукр. наук.-практ. конф. науковців, викладачів та аспірантів ( Харків, 23-24 квіт. 2024 р. ) / Державний біотехнологічний університет. – Харків, 2024. – С. 102-105. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10391.
Короткий огляд (реферат): Метою досліджень було вивчення особливостей вирощування молодняку м’ясних генотипів за безвигульного стійлового утримання та визначення впливу природо-кліматичних, технологічних і кормових умов регіону на інтенсивність росту і м’ясну продуктивність бугайців сірої української, української м’ясної та світлої аквітанської порід. Аналіз даних вікової динаміки живої маси показав, що при народженні відповідно до своїх біологічних особливостей бугайці досліджуваних порід мали різну живу масу. Найвищу живу масу мали новонароджені телята української м’ясної породи, у яких вона становила у середньому 29,1 кг, у світлої аквітанської вона становила 28,6 кг, а найнижчу живу масу при народженні мали бугайці сірої української породи, у яких вона не перевищувала у середньому 27,7 кг, що було менше порівняно з українською м’ясною породою на 5,1 %, а світлою аквітанською – на 3,2 % (P<0,05). Встановлено, що оптимальний вік забою бугайців слід визначати з урахуванням співвідношення білка та жиру, яке більшість науковців і споживачів яловичини вважають нормальним 1:1-1,5. The purpose of the research was to study the peculiarities of growing young meat genotypes under free-range stall keeping and to determine the influence of natural and climatic, technological and fodder conditions of the region on the intensity of growth and meat productivity of Ukrainian gray, Ukrainian meat and light Aquitaine cattle breeds. The analysis of data on the age dynamics of live weight showed that at birth, in accordance with their biological characteristics, bulls of the studied breeds had different live weights. Newborn calves of the Ukrainian meat breed had the highest live weight, in which it was on average 29.1 kg, in the light Aquitaine it was 28.6 kg, and the lowest live weight at birth was in the bulls of the gray Ukrainian breed, in which it did not exceed on average 27.7 kg, which was less compared to the Ukrainian meat breed by 5.1%, and light Aquitaine - by 3.2% (P<0.05). It has been established that the optimal age for slaughtering cattle should be determined taking into account the ratio of protein and fat, which most scientists and beef consumers consider to be 1:1-1.5.
Опис: Микитюк Віктор Васильович https://orcid.org/0000-0002-1346-4908
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://biotechuniv.edu.ua/nauka/konferentsiyi/
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10391
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
102-105.pdf178,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.