Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/105
Title: Хімічні та імунологічні параметри козиного молозива і молока в залежності від дня лактації
Other Titles: Chemical and immunological parameters goat colostrums and milk depending on the day of lactation
Authors: Зажарська, Надія Миколаївна
Zazharska, Nadiia
Самойленко, Юлія Володимирівна
Samoilenko, Yuliia
Keywords: молозиво кіз
goat colostrum
період лактації
period lactation
імуноглобуліни G
immunoglobulin G
соматичні клітини
somatic cells
білок
protein
жир
fat
густина
density
lactose
лактоза
Issue Date: 2016
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Зажарська Н. М. Хімічні і імунологічні показники козиного молозива і молока залежно від періоду лактації / Н.М. Зажарська , Ю.В. Самойленко // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. – 2016. – № 2(40). - С. 70–75.- Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/105
Abstract: 47 samples of colostrum and milk goats were studied, the changes of organoleptic, chemical and immunological parameters were studied depending on the day of lactation The indicators of the colostrum fat, density, total protein, lactose of the second-seventh days of lactation significantly decreased comparing to the first milk yield (P <0.05). Somatic cells count in first day colostrum was in ten times more than the seventh day (P <0.05). The concentration of immunoglobulin G in goat’s colostrums in the first yield was 15.79 g/l., the second day it decreased on 16.8%, the third day – in 6 times (P <0.05). From the 6th day of lactation the concentration of immunoglobulin G in milk wasn’t exceed 1 g/l. Досліджено 47 проб молозива і молока кіз, оцінено зміни органолептичних, хімічних та імунологічних показників після окоту протягом місяця. Показники жиру, густини, загального білка, лактози молозива другої – сьомої доби лактації істотно відрізнялися від першого надою (Р<0,05). Кількість соматичних клітин у молозиві першого дня в десять разів більше, ніж сьомого дня (Р<0,05). Вміст імуноглобулінів G у першу добу після окоту становив 15,79 г/л, на другу добу знизився на 16,8 %, на третю – у 6 разів (Р<0,05). Із 6-ї доби лактації вміст імуноглобулінів G не перевищував 1 г/л.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/105
ISSN: 2411-7285(Print)
2413-4899(Online)
Appears in Collections:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стаття 2.pdf727,28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.