Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10823
Title: | Обґрунтування технології виробництва житньої крупи |
Other Titles: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva zhytnoi krupy |
Authors: | Ткаченко, Вікторія Володимирівна Tkachenko, Viktoriia Volodymyrivna |
Keywords: | функціональні властивості funktsionalni vlastyvosti жито zhyto крупа krupa помел pomel борошно boroshno висівки vysivky зазор zazor продукти харчування produkty kharchuvannia поживна цінність pozhyvna tsinnist енергетична цінність enerhetychna tsinnist |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Дніпровський ДАЕУ |
Citation: | Ткаченко В. В. Обґрунтування технології виробництва житньої крупи : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Ткаченко Вікторія Володимирівна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10823. |
Abstract: | Метою досліджень є розробка технології виробництва житньої крупи з високими функціональними властивостями з можливістю подальшого її використання при виробництві комбінованих продуктів. Об’єктом дослідження є технологічний процес виробництва та оцінка якості житньої крупи. Предмет дослідження – зв’язок технологічних показників сировини з якісними показниками отриманого продукту функціонального спрямування. Темп сучасного життя ставить багатьох в умови постійного дефіциту часу. Збільшується попит продукції, що відповідає вимогам швидкого харчування. Широке визнання з боку споживача отримали концентрати як сухих сніданків, які є продукти, готові до вживання, зазвичай, без додаткової кулінарної обробки, виготовлені із злакового зерна з спрямованими функціональними властивостями. В Україні популярність сухих сніданків зростає з кожним роком, їх вживає понад 40 % населення. Продукти сприяють збереженню та зміцненню здоров’я, попереджають захворювання, пов’язані з неправильним харчуванням та впливом шкідливих факторів. Разом про те асортимент таких товарів, зокрема вітчизняного виробництва, недостатній і потребує розширення з урахуванням потреб ринку. Metoiu doslidzhen ye rozrobka tekhnolohii vyrobnytstva zhytnoi krupy z vysokymy funktsionalnymy vlastyvostiamy z mozhlyvistiu podalshoho yii vykorystannia pry vyrobnytstvi kombinovanykh produktiv. Obiektom doslidzhennia ye tekhnolohichnyi protses vyrobnytstva ta otsinka yakosti zhytnoi krupy. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu funktsionalnoho spriamuvannia. Temp suchasnoho zhyttia stavyt bahatokh v umovy postiinoho defitsytu chasu. Zbilshuietsia popyt produktsii, shcho vidpovidaie vymoham shvydkoho kharchuvannia. Shyroke vyznannia z boku spozhyvacha otrymaly kontsentraty yak sukhykh snidankiv, yaki ye produkty, hotovi do vzhyvannia, zazvychai, bez dodatkovoi kulinarnoi obrobky, vyhotovleni iz zlakovoho zerna z spriamovanymy funktsionalnymy vlastyvostiamy. V Ukraini populiarnist sukhykh snidankiv zrostaie z kozhnym rokom, yikh vzhyvaie ponad 40 % naselennia. Produkty spryiaiut zberezhenniu ta zmitsnenniu zdorovia, poperedzhaiut zakhvoriuvannia, poviazani z nepravylnym kharchuvanniam ta vplyvom shkidlyvykh faktoriv. Razom pro te asortyment takykh tovariv, zokrema vitchyznianoho vyrobnytstva, nedostatnii i potrebuie rozshyrennia z urakhuvanniam potreb rynku. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10823 |
Appears in Collections: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ткаченко В. В..pdf | 1,32 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.