Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10841
Title: Пророщування бобових із використанням плазмохімічно активованої води
Other Titles: Germination of legumes using plasma-chemically activated water
Authors: Ковальова, Олена Сергіївна
Kovalova, Olena
Keywords: пророщування
germination
бобові культури
legumes
плазмохімічно активована вода
plasma chemically activated water
інтенсифікація проростання
intensification of germination
корисне харчування
healthy nutrition
Issue Date: 2016
Publisher: Інститут зернових культур НААН України
Citation: Ковальова О. С. Пророщування бобових із використанням плазмохімічно активованої води / О. С. Ковальова // Хранение и переработка зерна. – 2016. – № 4(201). – С. 51-55. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10841
Abstract: Інтенсифікація процесу пророщування бобових заслуговує уваги у зв’язку зі зростаючою потребою в повноцінному та корисному харчуванні. Метою досліджень було вивчення стимулюючого впливу плазмохімічно активованої води на процеси проростання бобових. Встановлено суттєву активацію ростових процесів в зерні різних бобових культур. Властивості інтенсифікатора проростання могли б бути застосовані для прискорення процесів пророщування бобових із подальшим їх використанням у харчуванні. - The intensification of the process of germination of legumes deserves attention in connection with the growing need for complete and healthy nutrition. The aim of the research was to study the stimulating effect of plasma-chemically activated water on the germination processes of legumes. Significant activation of growth processes in the grain of various leguminous crops was established. The properties of the germination intensifier could be used to accelerate the germination processes of legumes with their subsequent use in food.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10841
ISSN: ISSN 2306-4498
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
54.Стаття.pdf3,37 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.