Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1154
Title: Наукове обґрунтування технології комплексної переробки жирної коріандрової олії
Other Titles: Feasibilty study of the technology of fatty coriander oil complex processing
Authors: Калина, Вікторія Сергіївна
Kalyna, Victoriya
Луценко, Марина Василівна
Lytsenko, Marina
Харитонов, Микола Миколайович
Kharytonov, Mykola
Keywords: жирна коріандрова олія
fatty coriander oil
органолептичні,
organoleptic
фізико-хімічні та спектрофотометричні показники, жирнокислотний та ацилгліцериновий склад
physico-chemical spectrophotometry indicators
жирнокислотний та ацилгліцериновий склад
fatty acid and acylglycerol composition
Issue Date: 2017
Publisher: Аграрний університет Грузії
Citation: Kalyna V.S. Feasibilty study of the technology of fatty coriander oil complex processing / V.S. Kalyna, M.V. Lytsenko, M.M. Kharytonov // Journal: Annals of Agrarian Science, 2017. – P. 1-6 - Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1154
Abstract: У представленій роботі визначено органолептичні, фізико-хімічні та спектрофотометричні показники нерафінованої та рафінованої жирної коріандрової олії. В рафінованій олії виявлені фізіологічно активні речовини (ненасичені жирні кислоти, бета-каротин, фосфоліпіди, хлорофіли). Встановлено вміст жирнокислотного та ацилгліцеринового складу у цільових (рідкій та напівтвердій) фракціях рафінованої олії. Проведено порівняльну характеристику показників рафінованої олії, одержаної різними способами. Розроблено технологічну схему комплексної переробки жирної коріандрової олії, що включає екстракційну рафінацію і фракційну кристалізацію Organoleptic, physico-chemical and spectro-photometric properties for unrefined and refined fatty coriander oil are determined in the present study. Physiologically active substances (unsaturated fatty acids, betacarotenes, phospholipids and chlorophylls) were identified. Fatty acid and acylglycerol content in the whole fractions (liquid and semi-solid) was determined. Characterization and comparison of properties of refined oil obtained with different techniques was performed. Developed scientifically justified method of FCO refining extraction with 96 % ethyl alcohol allows to decrease the content of FFA from 16.47 mg КОН/g to 0,38 mg КОН/g
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1154
ISSN: 1512-1887
Appears in Collections:Наукові публікації в наукометричній базі Web of Science

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ОПУБЛИКОВАН_СТАТЬЯ.pdf732,34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.